Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο νομαδικός χαρακτήρας της Αθήνας και όλων μας

  Όταν περπατάει κανείς σήμερα στην Κάτω Κυψέλη ή στα Κάτω Πατήσια ,η αναλογία μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών είναι σχεδόν ένας προς έναν, ενώ η αναλογία μεταξύ νέων και ηλικιωμένων Ελλήνων είναι ένας προς πέντε.
  Αυτή η συμβίωση έχει προκαλέσει τα τελευταία δύο χρόνια ένα «πόλεμο των φτωχών» στις συνοικίες αυτές. Οι φτωχοί Αθηναίοι προσπαθούν να διώξουν τους φτωχούς μετανάστες ,που παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν.Είναι εύκολο να καταγγείλει κανείς τους Αθηναίους κατοίκους για ρατσιστές. Οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα από αυτά τα διαμερίσματα. …Βλέπουν ότι τα διαμερίσματά τους έχουν χάσει τη μισή αξία τους ,έρχονται σε απόγνωση και θεωρούν υπεύθυνους γι’ αυτό τους μετανάστες.Ο μύθος που καλλιεργείται έχει δύο μέρη :Μέρος πρώτο: οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές. Μέρος δεύτερο: οι μετανάστες θέλουν να μας πάρουν τα διαμερίσματα με τα λεφτά που βγάζουν από τις δουλειές που μας πήραν.
Η αλήθεια ,που δε θέλουν να δουν είναι ότι τα διαμερίσματα έχασαν την αξία τους λόγω της εγκατάλειψής τους από τους προηγούμενους κατοίκους ,οι οποίοι προτίμησαν τις καινούριες συνοικίες. Οι μετανάστες δεν υποβάθμισαν τη συνοικία και την αξία των ακινήτων, αλλά ήρθαν επειδή αυτά ήταν φθηνά και υποβαθισμένα.
  Πίσω απ’ όλα αυτά υπάρχει ένα κράτος που έφερε το πρώτο κακό με την ερήμωση της υπαίθρου, και τώρα φέρνει το δεύτερο με την αδιαφορία του για τους μετανάστες.

                                                                                                    ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ :Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου